BlackBerry Leap

De BlackBerry Leap is een mid-end smartphone die in april 2015 op de markt verschijnt. Deze nieuwe BlackBerry heeft een 5 inch touchscreen met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Sterk van dit toestel is de accuduur, want BlackBerry claimt dat de Leap het 25 uur volhoudt bij zwaar gebruik.

Lees meer over dit toestel in onze BlackBerry Leap recensie hieronder.

Losse BlackBerry Leap zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Leap simlock vrij kopen? 

 gsmwijzer


 

bolcom-logo 

 BlackBerry-Leap-voorkant

 

Review

BlackBerry Leap Review

BlackBerry verraste de meeste bezoekers van het Mobile World Congress in Barcelona maart 2015 met de introductie van de BlackBerry Leap. BlackBerry had namelijk geen nieuw toestel aangekondigd en heeft dus voor het congres geen media aandacht voor een nieuw toestel gevraagd. Dit snappen wij ook wel, want hoewel de Leap een prima mid-end BlackBerry toestel is, zal het de wereld niet schokken.

 

Middenklasser

Qua uiterlijk doet de Leap ons wat denken aan de Z10, een van de eerste BlackBerry 10 toestellen. De BB Leap is een BlackBerry zonder ooit het zo kenmerkende toetsenbord, maar met een 5 inch touchscreen met een 1280 bij 720 pixels resolutie. De scherpte van dit scherm komt dan uit 294 pixels per inch. Dit is lekker scherp om video's op te kijken, te internetten en tekst te lezen. De scherpte is maar iets minder dan het scherm van de iPhone 6 en dus gewoon scherp.

Onder het scherm zit een wat verouderde Snapdragon S4 chipset van Qualcomm. Gelukkig is BB 10 een redelijk licht besturingssysteem waardoor het OS wel soepeltjes draait gelukkig. De chipset wordt bijgestaan door 2 GB werkgeheugen, waardoor de BlackBerry Leap een redelijke multitasker is.

Achter op het toestel zit een 8 megapixel camera, waarmee je foto's kunt schieten en video's kunt opnemen. De fotokwaliteit is vergelijkbaar met die van een goedkope compact camera. De videokwaliteit van deze camera loopt op tot 1080p Full HD bij een framerate van 30 frames per seconde. Een selfie camera kan uiteraard niet ontbreken en aan de voorkant zit een 2 megapixel camera.

 

BlackBerry 10

Net zoals de andere meest recente BlackBerry toestellen draait de Leap op BlackBerry 10, het OS dat BlackBerry 2 jaar geleden introduceerde. We zijn inmiddels aanbeland bij versie 10.3.1, met nog steeds de bekende features als de BlackBerry Hub. Een voordeel van de BlackBerry Leap en BlackBerry toestellen in het algemeen is de software en priva veiligheid. Deze is namelijk zeer goed geregeld, doordat veel informatie door de eigen BlackBerry servers verwerkt worden. Dit is dan ook het grote voordeel van de Leap.

Een nadeel van de BlackBerry Leap is dat het aantal beschikbare (populaire) apps schril afsteekt bij het aantal dat beschikbaar is voor Android smartphones en iPhones. BlackBerry vangt dit wel voor een deel op door ook Amazon apps beschikbaar te stellen voor BlackBerry 10 toestellen, maar de app world blijft een zwak punt voor BlackBerry.

 

Internetten met de BlackBerry Leap

Je kunt met deze BlackBerry gsm internetten via 4G, 3G en WiFi verbindingen. De Leap ondersteunt dus 4G internet, de snelste standaard voor mobiel internet op het moment. 4G is zo snel dat je bijvoorbeeld HD-video's naadloos kunt streamen. Daarnaast gaat het downloaden van grote bestanden ook razendsnel. Op dit moment (maart 2015) bieden KPN en Vodafone een landelijk dekkend 4G netwerk, T-Mobile in het drukste deel van Nederland en Tele2 zal dit jaar een eigen 4G netwerk lanceren.

Mocht je niet met 4G kunnen verbinden, dan kun je terugvallen op 3G dat ook genoeg snelheid biedt om snel te browsen. Verder kun je internetten via WiFi netwerken. Waarschijnlijk ben jij een van die vele Nederlanders die thuis een draadloos netwerk heeft en je kunt de Leap met dit netwerk verbinden en internetten. We adviseren altijd aan om dit te doen, omdat je de MB's die je verbruikt via een WiFi netwerk niet van je databundel afgaan.

 

BlackBerry Leap Online Bestellen

De BlackBerry Leap is eigenlijk een typische middenklasser. Voordeel van de Leap is dat je beveiliging en privacy dik op orde is met dit toestel. Nadeel is dat het aantal beschikbare apps minder is dan bij concurrenten en dat de Leap een vrij hoge introductieprijs heeft van €299. Wil je een losse BlackBerry Leap zonder abonnement kopen, dan kun je bij de webshops de huidige aanbiedingen checken voor een BlackBerry Leap simlock vrij. Onder het abonnemententabblad vind je de goedkoopste BlackBerry Leap abonnementen. Hier kun je een abonnement naar wens samenstellen door een belbundel en databundel te kiezen. Ook kun je filteren op provider en zo bijvoorbeeld alleen Hi, KPN, Vodafone of T-Mobile abonnementen tonen. Als je een nieuw toestel met abonnement zoekt dan kun je ook een sim only deal overwegen. Bij deze deal koop je het toestel en abonnement los van elkaar. Een dergelijke aanbieding kan ook een scherpe deal opleveren en wordt steeds populairder in Nederland. Om zelf een BlackBerry Leap sim only aanbieding uit te zoeken, check je eerst de prijzen voor een los toestel en hierna kun je op onze BlackBerry sim only pagina een sim only abonnement naar wens samenstellen.

 

Dit toestel komt voorlopig alleen uit in de kleur Black (BlackBerry Leap zwart).

Specificaties

Specificaties BlackBerry Leap

Afmetingen (hxbxd in mm) 144 x 72,8 x 9,5
Gewicht (gram) 170
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 2800 Li-Ion mAh
Processor Qualcomm MSM8960 Snapdragon S4 Plus chipset, Dual-core 1.5 GHz Krait CPU, Adreno 305 GPU
Intern geheugen (MB) 2 GB RAM, 16 GB intern opslaggeheugen
Extern geheugen uitbreidbaar met MicroSD kaart met maxinaal 128 GB
Scherm 5 inch
Schermresolutie 1280 x 720 pixels
PPI (Pixels Per Inch) 294
Screen-to-body ratio 65,7
Camera resolutie (MPix) 8 megapixels main camera, 2 megapixel frontcamera
QWERTY toetsenbord ja
OS BlackBerry 10.3.1
Media videospeler, MP3-speler, FM-radio
Mobiele verbinding 4G, 3G, 2G
SIM Nano-SIM
WLAN/WiFi ja
GPS ja, aGPS ondersteuning
Bluetooth ja, 4.0
USB ja, microUSB v2.0
NFC ja
Kleuren zwart

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Abonnementen

 

Video

Onze collega's van PocketNow bespreken de BlackBerry Leap in de volgende video.

 


Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de BlackBerry Leap, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Leap.