BlackBerry Q5

Met de eerste 2 BlackBerry 10 toestellen, de Z10 en Q10, richtte BlackBerry zich vooral op de zakelijke markt. De BlackBerry Q5 richt zich echter op een groter publiek.

Dit merk je vooral door de prijs van de BlackBerry Q5, die een stuk lager ligt dan die van de Q10.

Losse BlackBerry Q5 zonder abonnement

Wil je de nieuwe BlackBerry Q5 simlock vrij kopen in Nederland? Kijk bij de volgende webshops voor een goedkope BlackBerry Q5.


 

phonehouse 

 typhone

 

   BlackBerry-Q5-voorkant

 

Review

BlackBerry Q5 Review

BlackBerry Q5 Hardware: Old School

BlackBerry is de laatste 2 jaar veel van zijn vaste gebruikers kwijt geraakt, maar de trouwe QWERTY-gebruikers zijn BlackBerry gebruikers altijd trouw gebleven. Wel zullen veel van deze QWERTY-liefhebbers geschrokken zijn van de hoge prijs van de BlackBerry Q10, die een introductieprijs van €600 kende.

Gelukkig komt BlackBerry redelijk snel met de Q5, een toestel dat enkele honderden euro's goedkoper zal zijn dan de Q10. Hoewel de BlackBerry Q5 er als een old school BlackBerry toestel uitziet, lever je qua specificaties weinig in op de duurdere Q10.

Zo heeft ook de Q5 een 3,1 inch touchscreen met een resolutie van 720 bij 720 pixels. Het scherm is weliswaar niet groot, maar wel scherp! Onder het scherm zit het vertrouwde QWERTY toetsenbord, waarmee je snel berichtjes en e-mails kunt typen.

Ook qua processor snelheid doet de Q5 met zijn 1,2 GHz dualcore processor weinig onder voor de Q10. Het opslaggeheugen is met 8GB wel wat kleiner, maar met een MicroSD kaartje kun je dit geheugen wel uitbreiden. Ook kun je de BlackBerry Q5 uiteraard gebruiken als MP3- en videospeler. Verder is handig dat je deze BlackBerry gsm kunt gebruiken als navigatieapparaat dankzij de ingebouwde GPS ontvanger.

 

BlackBerry Q5 Software: BlackBerry OS 10

Met de nieuwe Q5 heb je de beschikking over BlackBerry OS 10, het nieuwe besturingssysteem van BlackBerry. Centraal hierin staat BlackBerry Hub, een handige verzamelplaats voor je al je berichten. In de review van de BlackBerry Z10 kun je uitgebreid lezen over dit niewe besturingssysteem.

 

BlackBerry Q5 Internet: 4G Compatible

Met de Q5 ben je klaar voor 4G, de nieuwe en snellere standaard voor mobiel internet. We vragen ons echter wel af of je hier gebruik van gaat maken. Een 4G abonnement is namelijk duurder dan een 3G abonnement en het snelheidsverschil merk je eigenlijk alleen bij het streamen van video's en het downloaden van bestanden en veel mensen doen dit niet via het mobiele netwerk, maar via WiFi. Uiteraard kun je met de BlackBerry Q5 ook internetten via WiFi netwerken. Tenslotte beschikt de Q5 over een NFC-chip, Bluetooth 4.0 en micro-USB poort.

 

BlackBerry Q5 Kopen

Boven in ons overzicht vind je goedkope abonnementen met een BlackBerry Q5. De prijzen die je ziet zijn gemiddelde prijzen over de gehele abonnementsperiode en zo zie je dus wat je werkelijke kosten zijn over de gehele contractduur. Alternatieven voor de BlackBerry Q5 zijn er eigenlijk niet, want andere fabrikanten brengen geen QWERTY-telefoons meer uit (op dit moment). Deze mobiele telefoon komt uit in de kleuren Black (BlackBerry Q5 Zwart), White (BlackBerry Q5 Wit), en Red (BlackBerry Q5 Rood).

 

 

 

Specificaties

Specificaties BlackBerry Q10

Afmetingen (hxbxd in mm) 120 x 66 x 10,8
Gewicht (gram) 120
Gesprekstijd afhankelijk van gebruik
Batterij 2180 mAh li-Ion
Processor Qualcomm Snapdragon 1,2 GHz dualcore processor
Intern geheugen 2 GB RAM
Extern geheugen 8 GB Flash, uitbreidbaar met microSD met max 32GB
Scherm 3,1 inch touchscreen
Schermresolutie 720 x 720 pixels
Pixels Per Inch (PPI) 328
Camera resolutie (MPix) 5 megapixel achter, 2 megapixel voor
QWERTY toetsenbord ja
OS BlackBerry OS 10
Media MP3-speler, videospeler
Mobiele verbinding 4G, 3G, 2G
WLAN/WiFi ja
GPS ja
Bluetooth ja, 4.0
USB ja
NFC ja
HDMI ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Video


Onze collega's van BlackBerry OS bekeken de BlackBerry Q5 en vergeleken deze ook met de BlackBerry Q10.

 

Vragen en Reacties

Heb je een vraag over de BlackBerry Q5, dan kun je hem hier stellen. Wij zullen dan zo snel mogelijk hier op antwoord proberen te geven. Ook zijn we geïnteresseerd in je ervaringen met de BlackBerry Q5!